cpan fails to complete download

Posted by it@lonestarbadge.com on 2013-10-03 12:08
Forums: PPM | OS: Debian / Ubuntu

When I try to install some CPAN modules, it starts to download and then hangs.

# cpan Template
CPAN: Term::ANSIColor loaded ok (v4.02)
CPAN: Storable loaded ok (v2.39)
Reading '/root/.cpan/Metadata'
Database was generated on Wed, 10 Jul 2013 10:41:02 GMT
CPAN: LWP::UserAgent loaded ok (v6.05)
CPAN: Time::HiRes loaded ok (v1.9725)
Fetching with LWP:
http://ppm.activestate.com/CPAN/authors/01mailrc.txt.gz

....

if I try to do get the same file via wget you can see that it gets a packet or two:

# wget http://ppm.activestate.com/CPAN/authors/01mailrc.txt.gz
--2013-10-03 15:02:00-- http://ppm.activestate.com/CPAN/authors/01mailrc.txt.gz
Resolving ppm.activestate.com... 204.244.102.19
Connecting to ppm.activestate.com|204.244.102.19|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 213605 (209K) [application/x-gzip]
Saving to: `01mailrc.txt.gz.3'

7% [=> ] 15,931 --.-K/s eta 2m 18s

If I try another website, wget seems to work ok:

# wget www.cpan.org
--2013-10-03 15:03:57-- http://www.cpan.org/
Resolving www.cpan.org... 207.171.7.177, 199.15.176.140, 2620:101:d000:8::140:1, ...
Connecting to www.cpan.org|207.171.7.177|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 7998 (7.8K) [text/html]
Saving to: `index.html'

100%[======================================>] 7,998 --.-K/s in 0.1s

2013-10-03 15:03:57 (70.8 KB/s) - `index.html' saved [7998/7998]

Am I missing something? I don't have a proxy. I do have multiple perl's on the system, but I have my path set to the one for ActiveState.

it@lonestarbadge.com | Mon, 2013-10-07 08:30

The problem was with our traffic shaper. The machine that I was running this on was not allowed to send large requests. I turned off the shaper and everything is going smoothly.